DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Natural Ghí - propuštěné máslo (400g)

Kód produktu: 55773

(0 hodnocení)



512 Kč s DPH426 Kč bez DPH

Dostupnost: 1 - 4 dní

Podle ajurvédy ghí, česky propuštěné máslo se používá k vaření, smažení, pečení stejně jako máslo, olej či vepřové sádlo ale má mnohem lepší vlastnosti. Má vyšší tepelnou stabilitu, vydrží do 250°C, protože jsou mastné kyseliny stabilní i při vysokých teplotách, čili se rychle nepřepálí jako klasické máslo.
Propuštěné máslo je zdrojem důležitých živin, nazývá se i tavené nebo přečištěné máslo a jeho účinky staletí využívá ajurvéda. Propuštěné máslo je dobrým zdrojem energie s více příznivými účinky na zdraví.
Ghí obsahuje mastné kyseliny s krátkým řetězcem (Omega-3 a Omega-9), které stimulují tvorbu žaludečních kyselin a napomáhají tak trávení. V játrech se pak rychle mění na potřebnou energii, což ocení zejména sportovci.
Je bohaté na vitamíny rozpustné v tucích A, D, E a K. Jedna polévková lžíce ghí másla denně poskytne 15 procent denní potřeby vitamínu A.

Ghí je vyráběno z mléka z českých farem, které se při péči o svou půdu a kravičky obejdou bez pesticidů, průmyslových hnojiv, nebo jiných chemikálií. Při jeho výrobě se nepoužívá umělých dochucovadel, barviv ani aroma, takže zákazník dostane ghí opravdu v jeho přirozené barvě, chuti a vůni.

Použití: Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoli jiný tuk, na vaření, pečení i smažení. Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Můžete ho i jen tak namazat na chléb.
Kromě vaření je toto máslo velmi prospěšné také pro naši pokožku. Působí protizánětlivě a používá se k léčbě popálenin a otoků. Eliminuje třepení vlasových konečků.

Složení: mléčný tuk (99,3%), voda (max. 0,5%).

Výživová hodnota ve 100g výrobku:
Energie: 3693Kj / 882kcal
Tuky: 99,0g (z toho nasycené mastné kyseliny: 65,0g)
Sacharidy: 0,0g (z toho cukry: 0,0g)
Bílkoviny: 0,0g
Sůl: 0,0g

Alergeny: Obsah hlavní bílkoviny nacházející se v mléce - kaseinu je v tomto másle velmi nízký, laktózu obsahuje jen v minimálních množstvích (0 - 0,05 g/100 g), a tak je dobře tolerováno i lidmi, kteří trpí intolerancí laktózy.

Skladování: v uzavřené nádobě na chladném a tmavém místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 25°C můžete ghí skladovat i mimo chladničky.

Země původu: Česká republika.

Hmotnost 0.4 kg

EAN 8595617904466

Objem 400g


Natural Jihlava
Natural Jihlava

Komentáře

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 

Loading


SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Přihlaste se k odběru novinek