DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



GLICIN Glycin prášek (300g)

Kód produktu: 56912

(0 hodnocení)



188 Kč s DPH156 Kč bez DPH

Dostupnost: 1 - 4 dní

Aminokyselina glycin je nejmenší ze všech aminokyselin. Podílí na syntéze všech proteinů v lidském těle. Také je hlavní stavební složkou kolagenu, který tvoří pojivovou tkáň kloubů a šlach. Glycin je sice neesenciální aminokyselina, takže lidské tělo si ji sice dokáže syntetizovat z aminokyseliny serin, avšak ne vždy v dostatečném množství. Proto je pro zabezpečení nutričních potřeb těla vhodné doplňovat glycin ze stravy nebo výživových doplňků.

Nespornou výhodou glycinu je jeho sladká chuť, bez jakýchkoli vedlejších příchutí, je vhodný i pro slazení jídel či nápojů. Je odolný vůči teplu, proto lze použít i do zákusků a horkých nápojů. Jeho sladivost je na úrovni krystalového cukru, přičemž prakticky nezvyšuje hladinu inzulínu.
Glycin jako sladidlo má tu vyhodu, že za jeho sladkou chutí nejsou prázdné kalorie jako v případě alkoholových cukrů, ale tím, že je to bílkovina glycinu, tak se k tomu i naše tělo chová a zpracovává. Sladká chuť hlásí organismu zdroj cukru a z glycinu si organismus v případě potřeby opravdu dokáže vytvořit cukr a tak nezpůsobuje hypoglykémii.

Glycin použitý po jídle pomáhá vyrovnávat poměr aminokyselin přijatých jídlem.

Účinky peptidů kolagenu, které redukují vrásky, zvyšují pružnost pokožky a mají hydratující a pokožku omlazující účinek, jsou velmi známé i dobře prozkoumané. Kolagen částečně vděčí za tyto své účinky i právě glycinu, který je v kolagenu jeho hlavní stavební složkou. Glycin je právě proto nezbytný pro správný růst, udržování svalové hmoty a pevnost pojivových tkání, zejména u sportovců a fyzicky aktivních lidí.

Složení: 100% glycin.

Doporučené dávkování: 0,75g (1/6 čajové lžičky)
Před spaním rozpusťte v 1-2 dl tekutiny (např. ve vodě) jednu kopcovitou čajovou lžičku a pomalu vypijte nebo bez vody cucejte.
Po jídle užijte jednu čajovou nebo kávovou lžičku, pokud ve vašem jídle nebyly bílkoviny kolagenového typu.
Jako sladidlo do zakousků, do kávy.

Výživová hodnota ve 100g výrobku:
Energie: 1638Kj / 396kcal
Bílkoviny: 99,0g
Sacharidy: 0,0g
Tuky: 0,0g
Vlákniny: 0,0g
Sůl: 0,0g

Skladování: mimo dosah dětí, na suchém a tmavém místě, dobře uzavřeno.

Upozornění: Přípravek není vhodný pro děti, osoby do 18 let, těhotné a kojící ženy. Doplněk stravy se nesmí používat jako náhrada rozmanité stravy. Uchovávejte mimo dosah malých dětí. Ustanovená doporučená denní dávka nesmí být překročena.

Země původu: Čína.

Hmotnost 0.33 kg

EAN 5997951103278

Objem 300g


GLICIN

Komentáře

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 

Loading

SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Přihlaste se k odběru novinek