DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Natural Citrusový pektin - rostlinný želírovací prášek (10g)

Kód produktu: 102156

(0 hodnocení)



42 Kč s DPH35 Kč bez DPH

Dostupnost: 1 - 4 dní

Zahušťovadlo z citrusových plodů. Jedná se o druh polysacharidu, který má nejbohatší zastoupení ve slupkách pomerančů a citrónů.

Pektin se používá především v potravinářském průmyslu pro dodání textury do želé, džemů, pudinků a dalších želatinových výrobků. Funguje nejen jako zahušťovadlo, ale také jako stabilizátor v potravinách, součást výplní léků, laxativ, ovocných šťáv, mléčných nápojů a dokonce i samotný jako zdroj rozpustné vlákniny.

Pektin a jeho přínos pro zdraví:
I zdravé osoby se při dlouhodobém užívání pektinu cítí lépe a zjišťují mnoho dalších pozitiv. K čemu pektin přispívá?
- pomáhá chránit stěny žaludku a střev a tak zmírnit různé zažívací potíže
- podporuje úbytek tělesné hmotnosti
- pomáhá zvýšit viskozitu a snížit množství stolice
- může vázat cholesterol ve střevech a tím zabránit jeho vstřebávání do krevního oběhu
- pozitivně ovlivňuje vysokou hladinu cukru v krvi – pomáhá zpomalit aktivitu enzymů, které štěpí škroby a cukr
- je vhodnou součástí detoxikačních kúr
- pomáhá tělu rozkládat tuky na mastné kyseliny

Použití: pro přípravu aspiků, rosolů, zahuštění džemů a ovocných dezertů, pro výrobu cukrovinek s gumovou konzistencí. Doporučené ředění: 0,5%. Při zavařování ovoce je třeba dodržovat teplotu od 75 do 100 stupňů. Za studena nefunguje.

Doporučené dávkování a návod k přípravě džemu: Obsah balení (10g) použijeme na 1kg připravené směsi (např. džemu), důkladně promícháme a povaříme.

Složení: pektin z citrusových plodů 100%.

Výživová hodnota ve 100g výrobku:
Energie: 880Kj / 213kcal
Bílkoviny: 16,7g
Sacharidy: 24,0g (z toho cukr: 24,0g)
Sůl: 3,0g

Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.

Země původu: Itálie.

Hmotnost 0.01 kg

EAN 8595617902356

Objem 10g


Natural Jihlava
Natural Jihlava

Komentáře

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 

Loading

SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Přihlaste se k odběru novinek