DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



    Dénes Natura Špaldové otruby (500g)

    Kód produktu: 15316

    (0 hodnocení)



    51 Kč s DPH43 Kč bez DPH

    Dostupnost: Vyprodáno

    Špaldové otruby jsou zdrojem nerozpustné vlákniny. Vláknina tvoří více než 40% celého jejich obsahu a skládá se z celulózy, hemicelulózy a ligninu. Právě tento typ nerozpustné vlákniny má vynikající účinek na naše střeva. Pšeničné otruby zrychlují průchod potravy trávicím traktem, zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogenní látky, které se nacházejí v trávicím traktu a zvyšují jejich vylučování.
    Obsahují fytáty: Fytáty jsou zásobní formou fosforu, která se v rostlinách váže na vlákninu. Fytáty částečně vážou železo, zinek a vápník a zhoršují jejich vstřebávání ve střevech. Pokud však celozrnné potraviny vaříme, klíčit nebo v nich proběhne kvasný proces, nastane rozklad fytátů a dostupnost minerálů se výrazně zlepší.
    Špaldové otruby obsahují hodně proteinů, tuků, množství vitaminů skupiny B a důležitých minerálů.
    Špaldové otruby mají před jinými otrubami velkou přednost v tom, že obsahují nejvíce fosfátů potřebných pro výživu nervů. V tom spočívá jejich silný léčebný účinek na nervovou soustavu.


    Kdy není vhodné užívat otruby: Otruby obsahují tvrdý lignin, který může narušit sliznici střev. Užívání otrub proto není vhodné při zánětu střev a podrážděných střevech. Pšeničné otruby by neměli používat lidé, kteří mají alergii na pšeničné klíčky. V případě akutních onemocnění žaludku, jater a slinivky odstraňte otruby z potravy.


    Použití: Vhodné je přidávat je do mouky při pečení, do jídel nebo do jogurtů, kterému dodají více vlákniny.


    Složení: 100% špaldové otruby.


    Alergeny: lepek.


    Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.


    Země původu: Maďarsko.

    Hmotnost 0.5 kg

    EAN 5997848513517

    Objem 500g


    Dénes Natura
    Dénes Natura

    Komentáře

    Zatím nebyl vložený žádný komentář.


     
     

    Loading

    SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

    Přihlaste se k odběru novinek