Dénes Natura Špaldové otruby (500g)
Kód produktu: 15316
Dostupnost: 1 - 4 dní
Špaldové otruby jsou zdrojem nerozpustné vlákniny. Vláknina tvoří více než 40% celého jejich obsahu a skládá se z celulózy, hemicelulózy a ligninu. Právě tento typ nerozpustné vlákniny má vynikající účinek na naše střeva. Pšeničné otruby zrychlují průchod potravy trávicím traktem, zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogenní látky, které se nacházejí v trávicím traktu a zvyšují jejich vylučování.
Obsahují fytáty: Fytáty jsou zásobní formou fosforu, která se v rostlinách váže na vlákninu. Fytáty částečně vážou železo, zinek a vápník a zhoršují jejich vstřebávání ve střevech. Pokud však celozrnné potraviny vaříme, klíčit nebo v nich proběhne kvasný proces, nastane rozklad fytátů a dostupnost minerálů se výrazně zlepší.
Špaldové otruby obsahují hodně proteinů, tuků, množství vitaminů skupiny B a důležitých minerálů.
Špaldové otruby mají před jinými otrubami velkou přednost v tom, že obsahují nejvíce fosfátů potřebných pro výživu nervů. V tom spočívá jejich silný léčebný účinek na nervovou soustavu.
Kdy není vhodné užívat otruby: Otruby obsahují tvrdý lignin, který může narušit sliznici střev. Užívání otrub proto není vhodné při zánětu střev a podrážděných střevech. Pšeničné otruby by neměli používat lidé, kteří mají alergii na pšeničné klíčky. V případě akutních onemocnění žaludku, jater a slinivky odstraňte otruby z potravy.
Použití: Vhodné je přidávat je do mouky při pečení, do jídel nebo do jogurtů, kterému dodají více vlákniny.
Složení: 100% špaldové otruby.
Alergeny: lepek.
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Země původu: Maďarsko.
Hmotnost 0.5 kg
EAN 5997848513517
Objem 500g
Komentáře
Zatím nebyl vložený žádný komentář.