DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Dénes Natura Špaldové otruby (500g)

Kód produktu: 15316

(0 hodnocení)



50 Kč s DPH41 Kč bez DPH

Dostupnost: 1 - 4 dní

Špaldové otruby jsou zdrojem nerozpustné vlákniny. Vláknina tvoří více než 40% celého jejich obsahu a skládá se z celulózy, hemicelulózy a ligninu. Právě tento typ nerozpustné vlákniny má vynikající účinek na naše střeva. Pšeničné otruby zrychlují průchod potravy trávicím traktem, zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogenní látky, které se nacházejí v trávicím traktu a zvyšují jejich vylučování.
Obsahují fytáty: Fytáty jsou zásobní formou fosforu, která se v rostlinách váže na vlákninu. Fytáty částečně vážou železo, zinek a vápník a zhoršují jejich vstřebávání ve střevech. Pokud však celozrnné potraviny vaříme, klíčit nebo v nich proběhne kvasný proces, nastane rozklad fytátů a dostupnost minerálů se výrazně zlepší.
Špaldové otruby obsahují hodně proteinů, tuků, množství vitaminů skupiny B a důležitých minerálů.
Špaldové otruby mají před jinými otrubami velkou přednost v tom, že obsahují nejvíce fosfátů potřebných pro výživu nervů. V tom spočívá jejich silný léčebný účinek na nervovou soustavu.


Kdy není vhodné užívat otruby: Otruby obsahují tvrdý lignin, který může narušit sliznici střev. Užívání otrub proto není vhodné při zánětu střev a podrážděných střevech. Pšeničné otruby by neměli používat lidé, kteří mají alergii na pšeničné klíčky. V případě akutních onemocnění žaludku, jater a slinivky odstraňte otruby z potravy.


Použití: Vhodné je přidávat je do mouky při pečení, do jídel nebo do jogurtů, kterému dodají více vlákniny.


Složení: 100% špaldové otruby.


Alergeny: lepek.


Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.


Země původu: Maďarsko.

Hmotnost 0.5 kg

EAN 5997848513517

Objem 500g


Dénes Natura
Dénes Natura

Komentáře

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 

Loading

SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Přihlaste se k odběru novinek