Dénes Natura Špaldové otruby (400g)
Kód produktu: 103888
Dostupnost: 1 - 4 dní
Špaldové otruby jsou zdrojem nerozpustné vlákniny. Vláknina tvoří více než 40% celého jejich obsahu a skládá se z celulózy, hemicelulózy a ligninu. Právě tento typ nerozpustné vlákniny má vynikající účinek na naše střeva. Pšeničné otruby zrychlují přechod potravy trávicím traktem, zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogenní látky, které se nacházejí v trávicím traktu a zvyšují jejich vylučování.
Obsahují fytáty: Fytáty jsou zásobní formou fosforu, která se v rostlinách váže na vlákninu. Fytáty částečně vážou železo, zinek a vápník a zhoršují jejich vstřebávání ve střevech. Pokud však celozrnné potraviny vaříme, klíčíme nebo v nich proběhne kvasný proces, nastane rozklad fytátů a dostupnost minerálů se výrazně zlepší.
Špaldové otruby obsahují mnoho proteinů, tuků, množství vitamínů skupiny B a důležitých minerálů.
Špaldové otruby mají před jinými otrubami velkou přednost v tom, že obsahují nejvíce fosfátů potřebných pro výživu nervů. V tom spočívá jejich silný léčebný účinek na nervovou soustavu.
Kdy není vhodné užívat otruby: Otruby obsahují tvrdý lignin, který může narušit sliznici střev. Užívání otrub proto není vhodné při zánětu střev a podrážděných střevech. Pšeničné otruby by neměly používat lidé, kteří mají alergii na pšeničné klíčky. V případě akutních onemocnění žaludku, jater a slinivky břišní odstraňte otruby z potravy.
Použití: Vhodné je přidávat je do mouky při pečení, do jídel nebo do jogurtů, kterému dodají více vlákniny.
Složení: 100% špaldové otruby.
Výživová hodnota ve 100g výrobku:
Energie: 1358Kj / 321kcal
Bílkoviny: 16,3g
Sacharidy: 56,2g (z toho cukry: 5,9g)
Tuky: 3,4g (z toho nasycené: 0,8g)
Sůl: 0,03g
Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)
Alergeny: lepek. Může obsahovat stopy arašídů a sezamu.
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.
Země původu: Maďarsko.
Hmotnost 0.4 kg
EAN 5997848516891
Objem 400g
Komentáře
Zatím nebyl vložený žádný komentář.