DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Natural Ovesné vločky z naklíčeného ovsa (500g)

Kód produktu: 56050

(0 hodnocení)



68 Kč s DPH56 Kč bez DPH

Dostupnost: 1 - 4 dní

Dopřejte si výživnou snídani s energií, která Vám vydrží až do obědu! Běžně dostupné ovesné vločky jsou vyráběny z celého zrna a zpracovávány při teplotě přesahující 100 °C. Natural ovesné vločky jsou z naklíčeného ovsa a poté šetrně namleté, tak aby enzymy a nutriční hodnota zůstala zachována.

Semínka ovsa se nechávají 3 dny klíčit, aby se v nich probudily životodárné enzymy a poté se šetrně usuší tak, aby si zachovaly maximum svých nutričních vlastností a „živost“. Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se také výrazně zvýší množství železa a hořčíku. Nejbohatším zdrojem čerstvých životodárných enzymů. nutriční bombou, jsou právě naklíčená semínka, ořechy, obiloviny a luštěniny.

Ovesné vločky se využívají zejména jako vynikající zdroj energie a podpůrný prostředek pro nárůst svalové hmoty. Chutnou snídani nebo svačina z ovesných vloček dodá také množství důležitých minerálních látek - mají vysoký obsah železa, dále vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan.

Použití: Vločky lze přidat do polévky, pomazánky, nádivky nebo si z nich udělat chutnou kaši. Stačí zalít vločky (rostlinným) mlékem a nechat chvíli odstát. Potom přidáte další ingredience dle Vaší chuti - čerstvé či sušené ovoce, oříšky, sladidlo, nepražené kakao, skořici, zázvor...

Tip: ovesné mléko (či smetanu) vytvoříte tak, že zalijete vločky vodou a necháte alespoň 2 hodiny (možná i přes noc) odstát. Potom směs rozmixujeme a přecedíme přes sáček na mléko či plátno. Můžeme přidat nepražené kakao, kokosový cukr, špetku vanilky nebo skořici.

Složení: naklíčené ovesné vločky.

Výživová hodnota ve 100g výrobku:
Energie: 1543kJ /369kcal
Bílkoviny: 12,1g
Sacharidy: 65,1g (z toho cukr: 1,0g)
Tuky: 8,4g (z toho nasycené: 1,3g)
Sůl: 0,01g

Alergeny: oves.

Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.

Země původu: Anglie, baleno: Česká republika.

Hmotnost 0.5 kg

EAN 8595617907566

Objem 500g


Natural Jihlava
Natural Jihlava

Komentáře

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 

Loading


SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Přihlaste se k odběru novinek