Kette Veganská Tofu Tikka Masala s rýží basmati (495g)
Kód produktu: 59855
Dostupnost: Vyprodáno
Veganská verze tradičního indického jídla Tikka masal, které v sobě ukrývá kousky tofu obalené v krémové rajčatově – kokosové omáčce se směsí voňavého koření.
Vše v jednom balení co na lahodnou veganskou Tikka masalu potřebujete: 11 druhů koření, mleté kešu, voňavá basmati rýže a kokosový krém pro 4 osoby. Různé koření potřebné k Tikka masalu nemusíte shánět jednu po druhé, protože všechny speciální ingredience jsou zde v jednom balení. Stačí nakoupit pár ingrediencí, které naleznete v každém obchodě – jejichž seznam si můžete přečíst na přední straně obalu – a můžete se pustit do přípravy aromatické, voňavé Tikka masaly.
Snadná příprava i pro začátečníky.
Krátký čas přípravy a vaření.
Bez konzervačních látek, barviv a zvýrazňovačů chuti.
Žádné zbytky.
Speciální konečný výsledek.
v balení je QR kód, po naskenování si můžete prohlédnout i videorecept.
Návod k použití:
Čas přípravy: marinování: 30 min., vaření: 15 min.
Balení obsahuje:
Kokosový krém (200ml)
Sáčky s pepřem a rýži:
1. Mletý: koriandr, zázvor, česnek, chilli (5g).
2. Rýže Basmati (250g).
3. Celá/ý: skořice, zelený kardamon, hřebíček, bobkový list, římský kmín (11g).
4. Mletý: zázvor, koriandr, kurkuma, list pískavice řecké (10g).
5. Mleté keši oříšky (12g)
K tomu přidáte:
3 lžíce oleje.
400g tofu.
1 středně velkou cibuli.
140g jogurtu.
šťávu z poloviny citronu.
80g rajčatové omáčky (protlak).
1. Příprava: tofu nakrájíme na středně velké kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Otevřeme rajčatový protlak.
2. Marinování: Smíchame obsah sáčku/směs koření číslo 1. s jogurtem. Nakrájená tofu dáme do misky, zalijeme jogurtovou marinádou, zamícháme a necháme odpočívat v chladničce 30 minut.
3. Příprava Basmati rýže: rýži dáme do hrnce (sáček č.2), zalijme 560ml vody, osolíme. Vodu přivedeme kvaru na vysoké teplotě. Potom oheň zcela zmírníme, hrnec zakryjeme a rýži uvaříme. NE mícháme! Když se voda z rýže vyvaří oheň vypneme a hrnec stále uzavřeny necháme stát 10 minut.
4. Příprava Tikka masala omačky: Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej, vysypeme obsah sáčku/směs koření číslo 3., zamícháme a hned (po 10-15 sec.) přidáme nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova přidáme k ní obsah sáčku/směs koření číslo 4. , rajčatový protlak, namarinované tofu is marinádou a šťávu z poloviny citronu. Podle chuti osolíme, přidáme kokosový krém a obsah sáčku číslo 5.(keši), vaříme 10 - 15 minut. Omáčka by měla být hustá jako přívarek, v případě potřeby dolijeme trochu vody. Podáváme s uvařenou rýží.
Tip: Při podávání můžeme ozdobit lístky čerstvého koriandru.
Složení: 250g rýže Basmati, 200ml kokosový krém (kokosová dužina 88,9%, voda, stabilizátory: xantanová guma, guarová guma, karagenan) sáček č. 1: 6g směs koření (koriandr, zázvor, česnekový prášek, chilli). sáček č. 3: 11g směs koření (skořice, římský kmín, zelený kardamon, hřebíček, bobkový list). sáček č. 4: 10g směs koření (zázvor, koriandr, kurkuma, list pískavice řecké), sáček č. 5: 12g (kešu oříšky).
Výživová hodnota ve 100g basmati rýže:
Energie: 1506kJ / 360kcal
Tuky: 3,0g (z toho nasycené: 0,0g)
Sacharidy: 80,0g (z toho cukr: 0,0g)
Vláknina: 8,0g
Bílkoviny: 10,0g
Sůl: 0,0g
Výživová hodnota ve 100ml kokosovém krému:
Energie: 1037,2kJ / 247,7kcal
Tuky: 24,0g (z toho nasycené: 21,0g)
Sacharidy: 5,9g (z toho cukr: 2,9g)
Vláknina: 8,0g
Bílkoviny: 2,0g
Sůl: 0,24mg
Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ/2000kcal)
Alergeny: kešu oříšky. Vyrobeno v závodě, který zpracovává celer, různé ořechy, hořčičná a sezamová semínka.
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: HU.
Hmotnost 0 kg
EAN 5999571630615
Objem 495g
Komentáře
Zatím nebyl vložený žádný komentář.