DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 4500 Kč

info@herbahouse.cz

+421 948 09 47 45 (Po-Pi, 9-16 hod.)

Blog Zdravé recepty



Naturgold Bio Špaldové otruby (200g)

Kód produktu: 19003

(0 hodnocení)



44 Kč s DPH36 Kč bez DPH

Vyprodáno

Dostupnost: Vyprodáno

Pšeničné špaldové otruby jsou zdrojem nerozpustné vlákniny. Právě tento typ nerozpustné vlákniny má vynikající účinek na naše střeva. Pšeničné špaldové otruby zrychlují průchod potravy trávicím traktem, zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogenní látky, které se nacházejí v trávicím traktu a zvyšují jejich vylučování.
Obsahují fytáty: Fytáty jsou zásobní formou fosforu, která se v rostlinách váže na vlákninu. Fytáty částečně vážou železo, zinek a vápník a zhoršují jejich vstřebávání ve střevech. Pokud však celozrnné potraviny vaříme, klíčit nebo v nich proběhne kvasný proces, nastane rozklad fytátů a dostupnost minerálů se výrazně zlepší.
Špaldové otruby obsahují hodně proteinů, tuků, množství vitaminů skupiny B a důležitých minerálů, mají před jinými otrubami velkou přednost v tom, že obsahují nejvíce fosfátů potřebných pro výživu nervů. V tom spočívá jejich silný léčebný účinek na nervovou soustavu.

Kdy není vhodné užívat otruby: Otruby obsahují tvrdý lignin, který může narušit sliznici střev. Užívání otrub proto není vhodné při zánětu střev a podrážděných střevech.


Použití: do jogurtů, kaše, přídavek do pečiva, moučníků, při pečení třeba míchat s jinými Muka.


Složení: 100% Bio pšeničné špaldové otruby z ekologického zemědělství.


Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku:
Energie: 1425Kj / 342kcal
Bílkoviny: 15,0g
Sacharidy: 39, g (z toho cukr: 7,0g)
Tuky: 4,0g (z toho nasycené 0,9g)
Vlákniny: 45g
Sůl: 0,0g

Referenční příjem průměrné dospělé osoby (8400kJ / 2000Kč)


Alergeny: lepek.


Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě.


Země původu: Maďarsko.

Hmotnost 0.22 kg

EAN 5999882425993

Objem 200g


Naturgold
Naturgold

Komentáře

Zatím nebyl vložený žádný komentář.


 
 

Loading


SLEDUJTE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Přihlaste se k odběru novinek